Energiantuotantoon ja -kulutukseen liittyy monenlaisia huhuja ja myyttejä, mutta yhteiskunnallisten päätösten tulee perustua mahdollisimman paljon parhaimpaan käytettävissä olevaan tietoon. Strategisen tutkimuksen energiahankkeet (EL-TRAN, BCDC ja SET) ovat tunnistaneet joukon energiamurrokseen liittyviä väitteitä, joista keskustellaan viestintätoimisto Ellun Kanojen kanssa yhteistyössä kehitetyllä Ratkaisutorilla.

Suomessa rakennusten lämmityksen tulevaisuus ja siihen vaikuttavat tekijät, kuten kaukolämpö, maalämpö ja kulutusjousto, on yksi keskeisimmistä energiamurrokseen liittyvistä kysymyksistä. Ratkaisutorilla keskitytään nimenomaan lämmitykseen ja rakennusten energianhankintaa koskeviin myytteihin.

Ratkaisutori saattaa yhteen energiamurrokseen perehtyneet tutkijat, päätöksentekijät sekä kansalaiset. Paneelissa mukana ovat kansanedustajat Jenni Pitko (vihr.), Kai Mykkänen (kok.), Ari Torniainen (kesk.) ja Riitta Mäkinen (sd.). Heillä on kaikilla syvällistä kokemusta energiakysymysten yhteiskunnallisista ulottuvuuksista. Tutkijapuheenvuoroista vastaavat yliopettaja Pirkko Harsia (TAMK), professori Maria Kopsakangas-Savolainen (SYKE/Oulun yliopisto), professori Armi Temmes (Aalto-yliopisto) ja asiantuntija Teemu Kettunen (Motiva Oy). Keskustelun moderaattorina toimii Strategisen tutkimuksen ohjelmajohtaja, professori Mikael Hildén.

Tilaisuus on avoin kaikille, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Toivotamme erityisesti taloyhtiöiden isännöitsijät, hallitusten edustajat ja asukkaat tervetulleiksi Ratkaisutorille, jossa käsitellään taloyhtiöiden kannalta merkittäviä tulevaisuuden kysymyksiä! Energian saanti ja kulutus vaikuttavat vahvasti talojen hoitoon ja investointeihin.

Strateginen tutkimus on Suomen Akatemian yhteydessä toimiva monitieteellisten, laajojen ja yhteiskunnallisesti relevanttien tutkimushankkeiden rahoitusväline. Strategisen tutkimuksen hankkeet järjestävät ajankohtaisista yhteiskunnallisista aiheista vuoropuheluja päättäjien, tutkijoiden ja kansalaisyhteiskunnan edustajien välillä.

Ratkaisutori
Tiistaina 17.3.2020 klo 16 – 17.30
Sellon kirjasto, Leppävaarankatu 9, 02070 Espoo

Lisätietoja:

Mikael Hildén

Ohjelmajohtaja

Strateginen tutkimus

mikael.hilden(at)ymparisto.fi

 

Vera Järvenreuna

Projektikoordinaattori

Aalto-yliopisto

vera.jarvenreuna(at)aalto.fi