Tampereen yliopiston johtama EL-TRAN -konsortio osallistuu keskiviikkona 14.2. Helsingissä Finlandia-talossa järjestettävään Rakkaudesta tieteeseen 2018 -tapahtumaan.

Rakkaudesta tieteeseen -tapahtuma kokoaa yhteen tutkijat, päättäjät ja tutkitusta tiedosta kiinnostuneet kansalaiset. Tapahtumassa strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamat hankkeet, päättäjät ja muu yleisö kohtaavat ratkaisuriihissä.

EL-TRAN -konsortion johtaja, professori Pami Aalto Tampereen yliopistosta puhuu aiheesta ”Mitä täytyy tietää energiamurroksista muualla?”

”Energiatransitiota edistävät ja hidastavat monet yhteiskunnalliset intressit, jotka on selvitettävä. Ne koskevat esimerkiksi liiketoimintaa, toimintavarmuutta, omavaraisuutta ja ilmastoneutraaliutta.” professori Aalto toteaa. ”On tärkeä ymmärtää, että mitä kunnianhimoisempaa energiatransitiota tavoitellaan, sitä enemmän se koskee koko yhteiskuntaa.”

EL-TRAN edistää ratkaisuja resurssitehokkaampaan ja ilmastoneutraalimpaan sähköjärjestelmään siirtymiseksi, luo kokonaisymmärryksen sähköjärjestelmästä, sen toimijoista ja sidosryhmistä, sekä esittää tiekartan siirtymän edellyttämälle yhteiskunnan kokonaismuutokselle.

Lisätietoja:

Professori Pami Aalto,+358 (0)50 318 5952, pami.aalto(a)uta.fi http://www.uta.fi/jkk/pol/yhteystiedot/aalto.html

www.el-tran.fi; @Eltranteam