Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksen Ilmasto-, energia- ja ympäristöoikeuden keskus (CCEEL) järjestää kansainvälisen Energy Transitions -konferenssin Joensuussa 9.–10. maaliskuuta. Konferenssi järjestetään nyt viidettä kertaa. Osallistujiksi odotetaan noin 70 eri alojen asiantuntijaa yli 30:stä eri valtiosta. EL-TRAN-konsortio on yksi konferenssin rahoittajista.

Pääpuhujat avaavat molemmat konferenssipäivät. Ensimmäisenä päivänä konferenssin pääpuhujat keskittyvät uusiutuvan energian ajankohtaisiin aiheisiin eri puolella maailmaa käytännöntoimijoiden näkökulmasta. Puhujat edustavat isoimpia asianajotoimistoja sekä uusiutuvan energian rakennuttajia.

Toisen konferenssipäivän pääpuhujat keskustelevat energiaunionin eri ulottuvuuksista. Energiaunioni on energiapoliittinen toimenpideohjelma, jonka tarkoituksena on tarjota EU-kansalaisille kohtuuhintaista, varmaa ja kestävää energiaa. Panelisteina ovat professori Leigh Hancher Tilburgin yliopistosta Alankomaista, professori Henrik Björnebye Oslon yliopistosta Norjasta ja professori Andrey Konoplyanik Gubkin yliopistosta Venäjältä.

Pääsessioiden lisäksi konferenssipäivät koostuvat iltapäiväsessioista, joiden aiheet kattavat monipuolisesti eri energialähteisiin liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä.

Konferenssiin voi ilmoittautua lähettämällä viestin osoitteeseen energytransitions (a) uef.fi viimeistään 1. maaliskuuta 2017.

Konferenssin ohjelma on kokonaisuudessaan osoitteessa:

http://www.uef.fi/en/web/cceel/conferences

Lisätietoja:

Sirja-Leena Penttinen, yliopisto-opettaja, p. 050 911 6018, sirja-leena.penttinen(at)uef.fi